Implica't i descobreix!

Sou una empresa amb sensibilitat ambiental?

A la Vall Major de Bovera, a 5km del Parc Natural del Montsant, estem portant a terme diversos projectes agroambientals com són la recuperació del cultiu tradicional d’oliveres centenàries, la restauració del patrimoni cultural, el foment de la biodiversitat, la reintroducció de la tortuga mediterrània i l’educació ambiental.

Voleu fer activitats dins d’un paratge excepcional de les Garrigues?

Us proposem que ens acompanyeu durant una o diverses jornades pels paratges molt poc coneguts que hi ha a les Garrigues altes, per descobrir, entre els mosaics de bosc mediterrani i els oliverars centenaris, una gran diversitat de flora, fauna i patrimoni cultural.

 

Teniu ganes d’implicar-vos en la seva conservació per afavorir la biodiversitat de la zona?

A part de mostrar-vos la riquesa d’aquest territori, ens agradaria que us impliquéssiu, en la mesura que us sigui possible,  en la seva conservació, per la qual cosa us oferim la possibilitat d’ajudar-nos, segons les necessitats de cada moment, en la neteja de boscos, manteniment de basses, millora de l’hàbitat per a la reintroducció de la tortuga mediterrània, avituallament  de les menjadores dels ocells, muntatge i col·locació de caixes niu específiques per als ocells de la zona, etc.
Les Garrigues és una de les comarques més deprimides de Catalunya, on conviu l’explotació  de petites finques, bàsicament d’olivars, amb rodals de bosc que afavoreixen la fauna salvatge de la zona. L’escàs desenvolupament econòmic ha fet que s’hi conservin elements d’un alt valor patrimonial, com ara marges de pedra, cabanes de volta, fonts, basses i aljubs, entre d’altes.
A més a més, a la Vall Major de Bovera trobem un rodal de bosc singular catalogat pel CREAF l’any 2010 amb motiu de l’existència d’un gran nombre d’exemplars de pi blanc de grans dimensions. Igualment hi ha una sèrie de basses, temporals i permanents, d’aigües interiors que contribueixen d’una manera especial a la millora de la biodiversitat en tota la vall.
Esperem que sigui tota una experiència per a vosaltres, on pugeu experimentar i aprendre, fomentant la cohesió de grup, el treball en equip i, sobretot, us ho passeu bé.

Junts per la conservació!